And the winner is?


RRAL9010_loterijwinnaar_2.JPG

Vanmorgen heeft de trekking plaatsgevonden van de loterij die we afgelopen weekend organiseerden in onze stand op trouwbeurs Engaged.

*Tromgeroffel*

En de gelukkige aanstaande bruid, die in het bezit is van het winnende lot met nummer RRAL9010_77719, is: Patricia! Van harte gefeliciteerd!      

Patricia ontvangt persoonlijk bericht van ons en een cheque ter waarde van EUR 777,- om na de bruiloft haar bruidsboeket te vereeuwigen in zuiver wit op een zuiver wit canvas.

Zodra we aan de slag gaan zullen we van het productieproces foto's publiceren op Instagram. En uiteraard publiceren we dit werk hier onder WORK.  

over de taal van bloemen en de symboliek van wit


RRAL9010_Prouwvendor_IG.jpg

Bruidsbloemen spreken hun eigen taal. En zeker die van de royals zitten vol symboliek en romantische tradities. Op 3 en 4 maart vertel ik je er graag van alles over tijdens mijn presentaties in het demonstratiehuis! /

SERVICE IS THE NEW sELLING


IMG_2721.JPG

 

Ik heb er al twee posts op Instagram aan gewijd. Aan mijn wonderlijke kennismaking met de firma Gutenberg uit Duitsland. Voor wie ze niet kent: de firma Gutenberg is producent van de 'Gutenberg Wappenlack' (zegellak) die ik gebruik als handtekening onderaan mijn werk. 

Ik kwam bij deze firma terecht toen mijn vaste leverancier De Posthumuswinkel in Amsterdam (een van de mooiste winkels in de stad en dé plek voor wie traditionele huwelijksuitnodigingen of geboortekaartjes wil laten maken van geschept papier) mij op korte termijn geen wittere lakstaven kon leveren. Ik had de laatste voorraad opgekocht, maar dat bleken lakstaven in een veel donkerder tint wit. Het was meer beige. Toen zij me hier omwille van de lage omloopsnelheid niet mee konden helpen, heb ik de bron gebeld en vervolgens gemaild naar het Hoofd Marketing & Sales.

Wat blijkt? Als gevolg van wijzigingen aan de 'receptuur' kan 'mijn kleur wit' (het zat heel dicht tegen RAL 9010 aan) niet meer geproduceerd worden... Toen ik dit las, werd ik oprecht licht paniekerig.  

Totdat ik twee zinnen verder las:

To offer you a good solution and to keep my promise I sacrificed one of my internal “Jokers”, the production will produce – as a unique production – a version with a brighter white, round about 40 pieces, which we will offer you as soon as they are finished.

LIMITED EDITION /

Niet veel later, toen ik gekalmeerd was, realiseerde ik me dat RRAL9010 over 40 x 4 = 160 zegels waarschijnlijk ophoudt.. (Huhm..) Toen ik dat - met een knipoog - mijn contactpersoon liet weten, ontving ik het bericht dat ik een paar dagen later 60 staven zou ontvangen - maar zonder afwerking en logo. En bij hoge uitzondering tegen een scherpe prijs!

Inmiddels heb ik de nieuwe lak gisteren getest en ben ik blij nog steeds als een kind. De kleur is wat wit representeert: plain perfect

De manier waarop ik geserviced ben, door deze man / de firma Gutenberg heeft me aan te denken gezet. Ik ben lang niet zo onder de indruk geweest van iemands service. Hier kan geen campagne tegenop. Het werd mij eens te meer duidelijk dat als je een merk wilt bouwen, waar mensen van houden, dan is houden van je klanten the only way to go. Elk aspect, maar dan ook werkelijk elk aspect van de wijze waarop ik ben behandeld tijdens dit verkoopproces, verdient een lintje. 

MORAAL /

"Service verlenen heeft niks te maken met verkopen. Het gaat over weggeven en gunnen. Over de dingen die je bereid bent te doen vanuit je hart als de koop al heeft plaatsgevonden. Dat wat je niet kunt uitdrukken in geldwaarde, is van onschatbare waarde." 

MERRY XMAS


IMG_1761.JPG

MERRY XMAS

MAY ALL YOUR DAYS BE MERRY AND BRIGHT

'White Christmas' van Bing Crosby is één van mijn all-time favorites... En vooral omdat het liedje, zowel de tekst als de melodie, mij het ultieme Kerstgevoel geeft. Net als Driving home for Christmas van Chris Rea en Last Christmas van Wham!

Ik heb dit jaar voor het eerst weer Kerstkaarten verstuurd. En daarmee zet ik een eerste stap naar buiten met RRAL9010. Super spannend vind ik dat. Maar het is een belofte die ik aan mijzelf wil waarmaken. Wit fascineert me. Omdat wit als geen andere kleur bij elke lichtval verandert en daardoor feitelijk nooit echt wit is. Omdat het als geen enkele andere kleur zoveel schaduw laat zien. En wit boeit me vooral om wat wit symbolisch betekent en mentaal en fysiek teweeg brengt.  

Ik wens je een witte Kerst, alle dagen van het jaar!  

#zuiver wit  #licht  #puurheid  #eenvoud  # helderheid  #waarheid #onschuld  #schoonheid  #bescherming  #devotie #trouw  #gelijkheid  #vrede  #spiritualiteit  #heelheid  #perfectie  #oneindigheid  #nieuw begin  #rral9010  #wit is wat ik doe.

I'm dreaming of a white Christmas / Just like the ones I used to know / Where the treetops glisten / And children listen / To hear sleigh bells in the snow / I'm dreaming of a white Christmas / With every Christmas card I write / May your days be merry and bright / And may all your Christmases be white / I'm dreaming of a white Christmas /Just like the ones I used to know / Where the treetops glisten / And children listen / To hear sleigh bells in the snow / I'm dreaming of a white Christmas / With every Christmas card I write / May your days be merry and bright / And may all your Christmases be white / 

ZUIVER WIT


 Wit beïnvloedt ons ook fysiek. Het moedigt aan tot schoonmaken en opruimen, zorgt het voor mentale helderheid en roept op tot zuivere gedachten en een frisse start...

Wit beïnvloedt ons ook fysiek. Het moedigt aan tot schoonmaken en opruimen, zorgt het voor mentale helderheid en roept op tot zuivere gedachten en een frisse start...

RAL 9010 is meer dan zomaar een tint wit. Het is al decennia lang één van de meest populaire 'kleuren' die we op onze - al dan niet glad gestucte - muren aanbrengen. Dat wil zeggen, sinds Jan des Bouvrie in de jaren '70 wit introduceerde in de interieurs van de Nederlandse jetset. 

Maar wist je ook dat:

  • Elke RAL-kleur naast een nummer ook een eigen naam kent in 6 talen? En 'Zuiver wit' de naam is van RAL9010? 
  • Zuiver wit in de praktijk niet bestaat. Aangezien elk wit een bepaalde tint heeft, die zichtbaar wordt als er een ander wit voorwerp naast wordt gehouden? 
  • Dat RAL9010 ook het wit is in de Nederlandse vlag?
  • Dat er van geen enkele andere kleur zoveel tinten in de handel verkrijgbaar zijn?
  • Dat wetenschappers oorspronkelijk beige jassen droegen en dat medische professionals pas eind van de 19e eeuw kozen voor witte? En dat dit was vanwege het idee van hoop en verwachtingen voor genezing en herstel die de kleur wit zou brengen?
  • En dat wit naast zwart niet witter lijkt, zoals zwart naast wit ook niet zwarter lijkt?